“Tortitas” de farina

Receptes del món: Mèxic

Segons una llegenda maia, l’home es va crear a partir d’una panotxa de blat de moro. Pot ser perquè en aquest país existeix, efectivament, una relació molt estreta entre el blat de moro i l’home? La cuina de Mèxic és el resultat de milers d’anys d’història, fusions, influències i evolucions diverses. Des de la gastronomia mesoamericana, la prehispànica i asteca, fins a la contemporània.

Seria molt difícil, si no impossible, concebre la cuina mexicana sense la “tortilla” en alguna de les seves variants (burritos, quesadillas, crepas…). És, al mateix temps pa i plat, un recipient capaç d’acollir qualsevol mena de guisat o producte, embolcall de suggestives mossegades, aliment bàsic i joia culinària.

Els ingredients (per a 6 persones):

– 250 g de farina de blat
– ½ l d’aigua tíbia
– 1 cullerada de mantega de porc fosa

La preparació:

1. Treballem la farina en un bol fondo amb l’aigua i la mantega fosa fins a obtenir una massa uniforme que no se’ns enganxi a les mans. Ho cobrim amb un drap i ho deixem reposar uns 10 minuts.
2. Ho pastem un parell de minuts més i fem boles d’uns 4 centímetres de gruix. A continuació, com si féssim una massa de pizza, anem fent les tortitas d’uns 15 centímetres de diàmetre.
3. Agafem una paella i escalfem la tortita, que evitarem moure perquè l’entrada d’aire no perjudiqui la cocció.
4. Li donem la volta quan les cantonades comencin a assecar-se (menys de mig minut). La mantenim uns 20 segons més i la tornem a girar, deixant-la uns 15 segons.
5. Les anem guardant totes en una font i les tapem amb un drap net perquè conservin l’escalfor.

Aquí teniu un exemple del seu procediment:

Us encanta la cuina mexicana? No dubteu i entreu en aquesta pàgina.