Notes de debat per un desconfinament progressiu i segur

Notes de debat per un desconfinament progressiu i segur

“En la seva estratègia de reobertura gradual, les autoritats tenen tres objectius essencials: protegir les poblacions vulnerables, reactivar l’economia i reduir els danys col·laterals de la crisi”

Quan fa més de cinquanta dies que ens trobem en estat d’alarma, les mesures d’aïllament i reforç del sistema sanitari estan demostrant la seva eficàcia a l’hora de reduir els contagis. Però, aquesta crisi sanitària no té precedents moderns ni en la seva magnitud ni en les seves conseqüències. En aquest sentit les institucions científics, igual que les econòmiques, les polítiques i social, s’han hagut d’adaptar a correcuita a una realitat que tensa de forma perillosa els temps i els principis de la recerca. A mesura que avancen els dies, les autoritats van prenent decisions i la comunitat científica els acompanya amb l’anàlisi i la recerca, però també amb la transparència pel que fa al grau de certesa.

Aquest cop, ens ha semblat interessant compartir un article, el primer d’una sèrie de notes de debat, realitzat pels/ les especialistes de l’Institut de Salut Global de Barcelona, que aborden preguntes fonamentals sobre aquesta crisi i les estratègies de resposta.

Descarrega l’article en PDF aquí.

Article publicat 9 d’abril a la web de l’Institut de Salut Global de Barcelona ISGobal.