18/10/2016

Barcelona i el jazz

Aquesta tardor obrim un nou apartat dins dels Dijous Blues. Amb la complicitat del programa radiofònic Bad Music Jazz (Scanner FM), estrenem un cicle de xerrades sobre la idiosincràsia del jazz a la capital catalana, amb música en viu.

El primer capítol de la cita jazzística trimestral tindrà lloc el proper dijous 20 d’octubre a les 20 h i estarà dedicada a “Aquells anys del Jamboree”. I és que la història del jazz a Barcelona no s’entendria sense l’existència del Jamboree, el club avui més veterà a l’Estat. Oberta el 1960, la cava de la plaça Reial va ser el motor d’una escena capitanejada pel pianista Tete Montoliu; l’escenari per on van passar figures de la categoria de Chet Baker, Dexter Gordon, Bill Coleman, Stéphane Grappelli i un llarg etcètera. Els anys de la primera època del Jamboree són també els d’un conjunt d’històries recollides pel periodista Pere Pons al llibre El cas Jamboree (Pagès editors).

“Aquells anys del Jamboree” constarà d’una xerrada entre Pere Pons (periodista musical i programador del Jamboree) i Martí Farré (periodista musical i conductor del cicle) i la música en directe de dues figures del jazz, Ignasi Terraza (piano) i Horacio Fumero (contrabaix). L’entrada a l’activitat és gratuïta, però cal reserva el mateix dia a les 10 h al centre cívic o al telèfon 933 237 790.

 

Pujar