Terror

Deixa’t atrapar per la por

Scream

Direcció: Wes Craven.

Intèrprets: Drew Barrymore, Courteney Cox, David Arquette, W. Earl Brown, Matthew Lillard, Neve Campbell, Rose McGowan, Roger Jackson, Kevin Patrick Walls, David Booth, Carla Hatley, Skeet Ulrich, Lawrence Hecht, Lois Saunders, Joseph Whipp.

Any: 1996

Una de les pel·lícules essencials de la dècada dels noranta. Uns assassinats en sèrie estan atemorint un tranquil barri residencial. L’assassí és un gran coneixedor del cinema de terror i utilitzarà les referències a aquest gènere per atemorir les víctimes i enganyar la policia. És la primera entrega d’una saga de quatre pel·lícules de terror adolescent que va crear escola. Després del seu èxit arribarien altres títols similars com Sé lo que hicisteis el último verano.

Scream fa una mena de paròdia de les pel·lícules d’assassins en sèrie i conté al·lusions a films i personatges del cinema de terror. De fet, va revolucionar l’anomenat slasher, un subgènere del cinema de terror on l’assassí s’acarnissa amb el jovent que no està supervisat per un adult. La primera seqüència, amb l’assassinat de Casey Becker, interpretada per Drew Barrymore, és una de les més recordades. Una trucada de telèfon, aparentment innocent, va canviant de to i esdevé terrorífica. La que semblava ser la protagonista és assassinada al principi de la cinta. Ben probablement ens endurem algun ensurt i se’ns escaparà algun crit durant les dues hores que dura la història. Segur que els adolescents dels noranta miraran amb certa nostàlgia aquest llargmetratge dels seus anys de joventut.

La pel·lícula es pot cercar i visualitzar a la plataforma eBiblio Catalunya

La noche de los muertos vivientes

Director: George A. Romero.

Intèrprets: Duane Jones, Judith O’Dea, Karl Hardman, Marilyn Eastman.

Any: 1968

Se la defineix com la pel·lícula fundacional del cinema zombi. Més de cinquanta anys després, els films sobre zombis la continuen tenint com una obra de referència. Algunes regles del cinema zombi van quedar establertes en aquesta pel·lícula de culte. Elements bàsics com que si un zombi et mossega, et convertiràs en un d’ells o que se’ls ha de disparar sempre al cap apareixen ja en aquesta cinta de Romero.

Enmig d’una apocalipsi zombi, uns personatges es refugien en una casa. La paraula zombi, però, no s’esmenta en cap moment del film. Els morts estan tornant a la vida i s’alimenten de carn humana. L’amenaça dels zombis no ve donada per la seva velocitat, sinó per la seva quantitat. Les desavinences entre les persones davant de la situació d’emergència és un altre ingredient habitual en Romero i que ja s’observa a La noche de los muertes vivientes. Així doncs, el perill més gran no vindrà dels zombis, sinó de les altres persones que competeixen per la supervivència.

La pel·lícula es pot cercar i visualitzar a la plataforma eBiblio Catalunya