31/07/2016

Tardor literària

Llegint potser no vivim més, però sí més intensament.

Efemèrides literàries

L’any 2016 està farcit d’efemèrides literàries molt destacables. Si a la primavera vam recordar els 25 anys de la mort i el 70 aniversari del naixement de l’escriptora i periodista de l’Eixample Montserrat Roig, a la tardor seguim apostant per la literatura, catalana i universal, a través de diverses propostes. Pel que fa a les commemoracions, dedicarem una conferència a dos titans de les lletres, Shakespeare i Cervantes, en l’any del seu 400 aniversari, i també a Ramon Llull a través d’una activitat organitzada per Aura poètica i musical. El mateix grup prepara dos actes més per apropar-nos a la vida i poesia de Miquel Martí i Pol i també a la del poeta grec Kavafis amb la veu del cantautor empordanès Josep Tero.

Els escriptors Xavier Serrahima i Raquel Picolo impartiran cursos al centre cívic

A partir de Dickens, Tolstoi, Dostoievski i Balzac iniciarem una immersió en la literatura dels segles XIX i XX amb el nou curs Acosta’t a la literatura. Segons explica Xavier Serrahima, escriptor i professor apassionat, aquests autors van assentar els fonaments que al llarg dels anys, han influït i marcat el món de les lletres. Amb ell coneixerem en profunditat les seves obres més paradigmàtiques, ens endinsarem en la psicologia dels seus personatges i debatrem sobre les situacions que tan magistralment plantejaven aquests mestres, que ens ofereixen un gresol on observar i entendre les complexitats de la naturalesa humana. Per altra banda, a la tardor seguim comptant amb la “dama del crim” Raquel Picolo que ens ajuda a perdre la por al paper en blanc amb el taller d’Escriptura creativa: de la idea a la història.

Un conte de Poe en format passatge del terror

La fesonomia neogòtica de la Casa Golferichs sempre ens ha convidat a l’equip a recrear-la en escenari d’una història de misteri, o de terror. I qui millor que Edgar Allan Poe per tal de donar-li resposta. En el marc de la castanyada i Tots Sants, podrem veure l’adaptació teatral del conte La caiguda de la casa Usher de la mà de la Cia. Peixos Peixeres en diverses estances de la casa… Ensurts assegurats!

Literatura catalana

Com que amb la literatura també es camina, a la tardor torna l’itinerari literari. Aquest trimestre buscarem “El paradís perdut de Mercè Rodoreda: el Sant Gervasi de Mirall trencat” ara que es compleixen 50 anys que l’escriptora va guanyar el Premi Sant Jordi de novel·la. La ruta estarà conduïda per Maria Nunes, catedràtica de llengua i literatura catalanes. Dins el cicle de Cant i clàssica, acabarem el trimestre a la sala d’actes, les golfes, amb El Nadal que no vam tornar a casa, un espectacle íntim, emotiu, de petit format, on s’intercala la lectura de cartes del primer Nadal de l’exili del 1939 (Eugeni Xammar, Agustí Bartra, Garcia-Trabal, Xavier Benguerel…) i cançons populars catalanes.

Joc de pistes

Estem preparant un petit joc de pistes “entre llibres” on els participants podreu guanyar una inscripció gratuïta a un dels tallers del centre cívic. I fins aquí podem llegir… aviat publicarem més informació.

Salut i bona lectura!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Pujar