07/04/2020

SARS-CoV-2: Què sabem fins ara?

Moltes preguntes, algunes respostes

D’ençà que vàrem començar a sentir parlar de la Covid-19 segurament se’ns han generat més preguntes de les respostes que hem rebut. El confinament a què ens sotmetem, per una qüestió de responsabilitat social, en molts dels casos en comptes d’apaivagar pors ens ha generat més incertesa i la gran circulació d’informació ens pot haver agreujat la sensació de desinformació.

Andrea Aran, en aquest article clar i concís, intenta donar respostes a algunes de les grans incògnites sobre aquest virus, partint de les darreres investigacions i dels coneixements previs del comportament d’altres coronavirus. No tindrem totes les respostes, però  que en aquest article trobarem algunes qüestions claus per entendre i resoldre dubtes sobre aquest virus que ens manté tancats a casa.

Sabíeu que a diferència del que es podria pensar el principal causant de la síndrome del destret respiratori agut és la resposta del nostre sistema immunitari? Entra aquí per llegir l’article complet i trobar més respostes.


Article publicat a la web de MicroNAUTES el dia 16 de març de 2020.

Autoria: Andrea Aran Garriga, graduada en Microbiologia l’any 2013 a la UAB amb la primera promoció de microbiòlegs. Va fer un Màster en Immunologia Avançada l’any següent. Actualment és estudiant predoctoral en Immunologia Avançada a l’Institut de Biotecnologia i Biomedicina de la UAB. La seva tesi doctoral està centrada en la caracterització de limfòcits infiltrants de tumor en el càncer de mama, amb una perspectiva cap a la teràpia personalitzada.

Pujar