Article escrit per la Dra. Maria Pulido Salgado, on recull els aspectes claus de la intervenció del doctor Antoni Trilla en el seminari en línia que va impartir el passat 5 de març.
Des que va començar el confinament a causa del coronavirus han sigut moltes les notícies que han circulat. Notícies que s’han escampat tant a través de les xarxes socials, com per les diferents aplicacions de missatgeria instantània o cadenes de correus electrònics i que han anat establint una mena de mitologia respecte a la pandèmia.
Davant tota aquesta allau d’informació que ens assetja, comença a ser cada cop més difícil, sobretot si no som experts en la matèria, distingir la realitat dels diferents rumors i pseudohistòries que cerquen alarmar la població o simplement desinformar. Que si el virus es va crear a un laboratori i és una arma que s’ha descontrolat, que si ha mutat un munt de vegades i cada cop és més mortal… Són alguns dels exemples de les històries que segur que durant aquests dies hem anat sentit i que ens han arribat per diferents canals.
És per això que us volem oferir un article de Marta Pulido Salgado, doctora en Biomedicina per la Universitat de Barcelona i màster en Comunicació científica per la Universitat Pompeu Fabra, publicat a la revista Investigación y Ciencia i que podeu llegir aquí.
L’article recull la información aporada pel doctor Antoni Trilla, cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, al seminari impartit en línea el passat 5 de març. En el seu article, la Doctora Pulido tracta de donar respostes a algunes de les preguntes que segur que tots ens hem fet durant aquests dies. L’origen del virus, com actua la seva infecció i transmissió, quins són els diferents símptomes i per quin tipus de població presenta més risc, què sabem de la seva taxa de mortalitat i per finalitzar, quins tipus de tractaments s’estan utilitzant i què podem esperar d’una possible vacuna per al virus.
A més, us deixem la intervenció complerta del doctor Trilla, en anglès, que s’ha fet servir com a base de l’article que us proposem.