15/04/2020

Mites i realitats de l’epidèmia de coronavirus

Article escrit per la Dra. Maria Pulido Salgado, on recull els aspectes claus de la intervenció del doctor Antoni Trilla en el seminari en línia que va impartir el passat 5 de març.


Des que va començar el confinament a causa del coronavirus han sigut moltes les notícies que han circulat. Notícies que s’han escampat tant a través de les xarxes socials, com per les diferents aplicacions de missatgeria instantània o cadenes de correus electrònics i que han anat establint una mena de mitologia respecte a la pandèmia.

Davant tota aquesta allau d’informació que ens assetja, comença a ser cada cop més difícil, sobretot si no som experts en la matèria, distingir la realitat dels diferents rumors i pseudohistòries que cerquen alarmar la població o simplement desinformar. Que si el virus es va crear a un laboratori i és una arma que s’ha descontrolat, que si ha mutat un munt de vegades i cada cop és més mortal… Són alguns dels exemples de les històries que segur que durant aquests dies hem anat sentit i que ens han arribat per diferents canals.

És per això que us volem oferir un article de Marta Pulido Salgado, doctora en Biomedicina per la Universitat de Barcelona i màster en Comunicació científica per la Universitat Pompeu Fabra, publicat a la revista Investigación y Ciencia i que podeu llegir aquí.

L’article recull la información aporada pel doctor Antoni Trilla, cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, al seminari impartit en línea el passat 5 de març. En el seu article, la Doctora Pulido tracta de donar respostes a algunes de les preguntes que segur que tots ens hem fet durant aquests dies. L’origen del virus, com actua la seva infecció i transmissió, quins són els diferents símptomes i per quin tipus de població presenta més risc, què sabem de la seva taxa de mortalitat i per finalitzar, quins tipus de tractaments s’estan utilitzant i què podem esperar d’una possible vacuna per al virus.

A més, us deixem la intervenció complerta del doctor Trilla, en anglès, que s’ha fet servir com a base de l’article que us proposem.

 

 

Pujar