Little Richard

DEP L’arquitecte del Rock’n Roll

Breu resum de la seva història

Richard Wayne Penniman va néixer a Macon, Gerogia el 1932 al si d’una família humil. El pare es dedicava a la destil·lació il·legal de whisky i la mare, molt religiosa, es va encarregar de la seva educació. Gràcies a ella va rebre classes de piano.

Quan tenia 15 anys el pare el va fer fora de casa per la seva ambigüitat sexual i va començar a cantar als carrers i bars per tal de poder sobreviure. El 1951, després de guanyar un concurs local, va signar el seu primer contracte amb una discogràfica. Des d’aquest moment va passar per diferents formacions fins que el 1955 amb Tutti frutti va fer el salt a la fama. Amb el pas del temps aquesta cançó la van versionar músics com Elvis Presley, Chuck Berry, Buddy Holly o els Beatles en grup i John Lennon en solitari.

El 1957, després que patís una avaria l’avió en el qual viatjava, va decidir deixar la música i dedicar-se a la religió. La discogràfica a la qual pertanyia va seguir traient cançons seves que ja tenia gravades.

El 1962 va tornar al món de la música amb una gira pel Regne Unit. On va ser recolzat pels Rolling Stone i els Beatles, que es van declarar admiradors del músic. Durant la resta dels anys 60 va treballar periòdicament en pel·lícules i va gravar algun senzill.

Als anys 70, a causa dels excessos sexuals i amb les drogues, va ser refusat per la seva església. Posteriorment i després de la mort d’un dels seus germans va reconduir la seva vida, netejant-se de drogues i va tornar a l’església.

Al final dels anys 80 va tornar als escenaris, encara que ocasionalment encara realitzava casaments, com el de Cindy Lauper o el de Bruce Willis i Demy Moore. El 1986 va participar en la pel·lícula Down and Out in Beverly Hills, en la que va interpretar la banda sonora i amb el tema “Great Gosh-a-Mighty!”, va tornar a la fama.

Als anys venidors va seguir relacionat amb la música i col·laborant amb diferents artistes. El 2005 va fer una cançó “I Have a dream” amb Michael Jackson en recordatori de les víctimes del Katrina. I també va aparèixer en anuncis comercials al costat d’artistes com Madonna o Iggy Pop.

Dins del món de la música és considerat com un dels pares del Rock’n Roll juntament amb músics tan importants en aquest gènere com Jerry Lee Lewis, Chuck Berry o Bo Diddley. Ell mateix es considerava L’arquitecte del Rock’n Roll. Va ser l’inspirador d’artistes com Elvis Presley o Elton Jhon.