Duke Ellington a Santa Maria del Mar

Xerrada amb música sobre el segon concert sacre de Duke Ellington a Santa Maria del Mar, el 1969, amb la Coral Sant Jordi.

 

Aquesta xerrada amb música, va ser una de les sessions més lluïdes, amb més resposta per part del públic present i amb la gran sorpresa de tenir com a “espontani” al Ricard Gili, a qui vam convidar a compartir la conversa amb nosaltres.

 

El 1966 arrencava el Festival Internacional de Jazz de Barcelona, un esdeveniment que enguany arriba a la seva edició número 50 i per on passat alguns dels grans noms de la història del jazz. Un dels músics que va trepitjar la ciutat comtal gràcies al Festival de Jazz va ser Duke Ellington. Durant els primers anys del certamen, el “duc” va actuar diverses vegades a la capital catalana. Tanmateix, la visita que molts aficionats recorden és aquella del 1969 en la qual el seu grup i la Coral Sant Jordi van interpretar plegats el segon Sacred Concert a l’església de Santa Maria del Mar. 6000 persones van ser testimonis d’una sessió única i irrepetible, inèdita en plena nit del franquisme. D’aquella fita històrica parlem amb Guillem Vidal, coautor del llibre 1966-2008. Festival Internacional Jazz Barcelona. 40 edicions d’un festival únic. Una xerrada entre els periodistes musicals Guillem Vidal i Martí Farré (Bad Music Jazz). Música en viu a càrrec de Guillermo Calliero (trompeta) i Federico Mazzanti (piano).

 

Per saber que va passa durant la sessió també pots veure el fil de twitter: https://twitter.com/ccgolferichs/status/1060251629562281984