WTF! Més que una jam

Les WTF Jam Session van ser un autèntic laboratori de jazz

Xerrada sobre les WTF Jam Session que va organitzar l’activista Aurelio Santos al Jamboree, entre 2001 i 2017, un autèntic laboratori en el qual s’hi barrejaven músics de jazz amb artistes de hip hop, soul, músiques del món, etc. Va ser una de les sessions més “arriscades”, ja que és l’única que no va parlar de cap gran clàssic del gènere ni de cap època molt pretèrita, etc. Però, com a curiositat, va ser l’única en la qual la instrumentació (el Llibert Fortuny amb tota mena d’adminicles) no era exclusivament acústica.

What The Fuck! va ser una jam session diferent que es va celebrar del 2001 al 2017 tots els dilluns al Jamboree. Famoses eren les cues a l’entrada i també la jam: a peu dret, amb un públic majoritàriament jove i amb la voluntat d’esdevenir un autèntic laboratori. Jazzistes novells -i no tant- es barrejaven sense embuts amb músics de hip hop, l’electrònica, el soul o les músiques llatines. La WTF! esdevingué un dels referents per conèixer el nou jazz del tombant de segle, on es van foguejar músics com Llibert Fortuny, Raynald Colom o Marc Ayza, entre d’altres.

Una conversa entre Aurelio Santos (fundador i alma mater de la WTF!) i Martí Farré (periodista musical).

Música en viu a càrrec de Llibert Fortuny. Dijous 12 d’abril de 2018. Centre cívic Casa Golferichs. Eixample, Barcelona.

 

Aquí podeu veure el tràiler d’un documental relacionat amb les sessions wtf!