Tangent, el nou festival de les arts de l’Eixample

02-06-2017

Tangent, el nou Festival de les arts de l’Eixample, neix amb la intenció d’obrir un nou espai per a l’encontre cultural. La ciutat és moviment i la cultura el seu accelerador. El moviment pot ser trepidant, rectilini, lent o corb…. però en definitiva és moviment, la relació viva i dinàmica entre nosaltres i els altres, el que construeix una ciutat que transcendeix l’espai concret.

L’Eixample d’en Cerdà és l’escenari i l’origen d’aquest moviment, de la tangent que pot fugir més enllà del territori i generar en el seu trajecte múltiples encontres culturals, estímuls per convertir el moviment en experiència estètica, de coneixement i d’experimentació. Us proposem una programació innovadora i diversa al voltant de les diferents arts: visuals, escèniques, musicals, poètiques… Gaudiu d’aquesta primera edició d’un festival que, des de la proximitat, vol dibuixar una Tangent que arribi a tothom.

El tradicional “Eixample a la fresca” es reinventa amb 28 propostes de circ, dansa, poesia, teatre, música i cinema que tindrà lloc els mesos de juny i juliol als sis centres cívics de l’Eixample. Tots els espectacles són gratuïts.

A la Casa Golferichs

En aquesta primera edició de Tangent, la Casa Golferichs proposa diversos espectacles i disciplines artístiques. Inaugurarà el festival Xavi Lloses amb “Pianodiabölic” (9 de juny), art sonor i visual amb un directe espectacular gràcies a les projeccions d’Àlex Pallí. El seguirà una proposta inèdita, “Hi ha un poeta dins de casa” (16 de juny), on diversos poetes oferiran tres recorreguts pel Xalet de la Golferichs, acabant a les golfes amb una actuació de Pau Riba. Els poetes convidats són Maria Cabrera, Mireia Calafell, Martí Sales i Guim Valls. La tercera proposta coincideix amb el cicle trimestral Dijous Blues, i serà un concert de bluegrass al pati amb la Barcelona bluegrass band (22 de juny), un conjunt inèdit. L’Espai Català-Roca també serà present al festival amb la projecció del documental “Paisajes transformados” (28 de juny) sobre el fotògraf Edward Burtynsky a la terrassa d’Arenes. Ja el juliol, el centre cívic proposa una “Òpera participativa” que consta d’un taller obert de tres dies (5, 12 i 14 de juliol) i un concert amb les àries i òperes més conegudes al pati (14 de juliol). Clourà la programació l’espectacle “Somnis de sorra” (21 de juliol) que és apte per petits i grans i que tindrà lloc també a la fresca.

Tots els espectacles de #Tangent 2017

Exposició Tangències // PianoDiabölic // Nàufrags // Hi ha un poeta a dins de casa // El concert de les paraules // El reu del Gurugú // Barcelona BlueGrass Band // Aziza Brahim // Manufactured Landscapes // The Big Pocket Orchestra // Cinema en concert: Sherlock Junior // Sinestèsia // Circumval·lació // Be god is // la Vie en Rose // Les anxovetes // Xarivari blues // Òpera participativa // Jazz il·lustrat // la màgia de la veu // Ningú no és perfecte // Somnis de sorra // De paseo // Katakana // Tot és blanc

Artistes

La industrial teatrera// Escola de Disseny la Llotja // Xavi Lloses i Àlex Pallí // Josep Pedrals i Gerard Valverde // Cos a cos // La nave va // Maria Cabrera // Martí Sales // Mireia Calafell // Guim Valls // Pau Riba // Aziza Brahim // Iron Skulls Co // Circ Rogelio Rivel // Espai Dual // Susana Sheiman // Joan Chamorro // Claire Drucreux // Cia Pol Jiménez //

Consulta la programació per centre:


Centre cívic Ateneu Fort Pienc

Centre cívic Casa Golferichs
Centre cívic Cotxeres Borrell
Centre cívic Sagrada Família
Centre cívic Urgell
Centre cultural La Casa Elizalde

Descarrega el llibret de Tangent. Festival de les arts de l’Eixample