Hopscotch

Amb motiu de la Fotofesta 2018, en Pau Buscató ens presenta un recull de la seva fotografia urbana titulat ‘Hopscotch’, en referència al popular joc de carrer conegut a Catalunya com ‘xarranca’ o ‘rajola’.
Pel fotògraf barceloní la fotografia urbana ha estat sempre una forma de joc, i la ciutat, el seu gran pati. Basat en una mirada fresca i sense prejudicis —semblant a la de l’infant curiós— Buscató recorre les ciutats arreu del món cercant petits detalls que transformin una escena quotidiana en quelcom més. A les seves fotos el dia a dia es veu sovint infiltrat per una dimensió imaginativa i juganera que ens ofereix una visió de la realitat farcida d’endevinalles, trencaclosques o petits jocs visuals, amb nombroses notes d’humor i de l’absurd.

La regla principal és que les fotos en cap cas han d’estar preparades; són sempre trobades i fruit de l’observació exhaustiva de la vida quotidiana als carrers. Això ho fa tot molt més difícil, però també ho converteix en un repte extraordinari i l’hi dóna al dia a dia del fotògraf un sentit d’aventura i descobriment que té molt a veure amb el concepte de joc.

Observar el món com si ho féssim per primera vegada —amb ulls frescos— és l’eina més important del fotògraf de carrer. És llavors quan les coses no tenen per què ser el que semblen i s’obre un nou ventall de possibilitats. En un món cada dia més entotsolat i distret per les noves tecnologies, les fotos del Pau Buscató ens recorden que al nostre entorn més proper, també als carrers i cantonades que trepitgem cada dia, hi trobarem petits moments de màgia si obrim els ulls i hi parem atenció.

Fotografies de Pau Buscató

Inauguració: divendres 22 de juny, a les 18 h
Horari de visita:
De dilluns a divendres, de 17 a 19 h
Dimarts i dijous, de 12 a 14 h

Lloc: Espai de fotografia Francesc Català-Roca (C/ de Llança, 21)
Entrada lliure

Dies
02/03/2018 - 11/05/2018

Pujar