expos fotofesta

Amb motiu de la Fotofesta 2018, en Pau Buscató ens presenta un recull de la seva fotografia urbana titulat ‘Hopscotch’, en referència al popular joc de carrer conegut a Catalunya com ‘xarranca’ o ‘rajola’.
Pel fotògraf barceloní la fotografia urbana ha estat sempre una forma de joc, i la ciutat, el seu gran pati. Basat en una mirada fresca i sense prejudicis —semblant a la de l’infant curiós— Buscató recorre les ciutats arreu del món cercant petits detalls que transformin una escena quotidiana en quelcom més. A les seves fotos el dia a dia es veu sovint infiltrat per una dimensió imaginativa i juganera que ens ofereix una visió de la realitat farcida d’endevinalles, trencaclosques o petits jocs visuals, amb nombroses notes d’humor i de l’absurd.

La regla principal és que les fotos en cap cas han d’estar preparades; són sempre trobades i fruit de l’observació exhaustiva de la vida quotidiana als carrers. Això ho fa tot molt més difícil, però també ho converteix en un repte extraordinari i l’hi dóna al dia a dia del fotògraf un sentit d’aventura i descobriment que té molt a veure amb el concepte de joc.

Observar el món com si ho féssim per primera vegada —amb ulls frescos— és l’eina més important del fotògraf de carrer. És llavors quan les coses no tenen per què ser el que semblen i s’obre un nou ventall de possibilitats. En un món cada dia més entotsolat i distret per les noves tecnologies, les fotos del Pau Buscató ens recorden que al nostre entorn més proper, també als carrers i cantonades que trepitgem cada dia, hi trobarem petits moments de màgia si obrim els ulls i hi parem atenció.

 

À la Ville de… va ser una frase pronunciada per Juan Antonio Samaranch a les 13.32 h del 17 d’octubre de 1986. Barcelona es va convertir en la seu olímpica de 1992. Una il·lusió col·lectiva va omplir de ple la ciutat, moltes coses anaven a canviar i millorar.

En una campanya de màrqueting perfectament estudiada, salts de trampolí inclosos, Barcelona va passar a encapçalar les llistes de preferències de les ciutats per visitar i instal·lar-s’hi . Eslògans com «Barcelona posa’t guapa» i «Barcelona la millor botiga del mon», van fer que la ciutat es convertís, a poc a poc, en un bonic aparador on cada vegada és més difícil viure.

À la ville de… planteja la lenta transició que va des de l’alegria de voler una ciutat diferent a una ciutat aparador que està expulsant als seus habitants.

 

Christian Colomer ens presenta una selecció d’imatges del seu treball de fotografia de moda i editorial.

Més enllà dels seus encàrrecs professionals, les seves fotografies ens mostren imatges íntimes i sensuals, pròpies de la fotografia d’autor, però també estranyes i a vegades etèries. Escenes que prenen un sentit que transcendeix la seva finalitat comercial.

Quan fa ús de models, sovint els retracta en posicions i gestos intrigants, amb mirades absortes i introspectives, sobre escenaris on hi predominen els elements quotidians, però que alhora resulten ficticis. El resultat són imatges que captiven pel seu tractament de la llum i el color, impregnades d’una atmosfera onírica i irreal.

Realitzades en 35 mm (Contax) o mig format en color (Mamiya), les seves imatges són revelades manualment per l’autor al laboratori, i posteriorment digitalitzades per aplicar els últims retocs de postproducció, que convertiran les fotografies en instantànies idònies per a la fotografia editorial.
Inauguració: dijous 3 de maig, a les 19.30 h

Horaris de l’exposició:

Del 3 de maig al 16 de juny de 2018
De dilluns a divendres, de 17 a 21 h.
Dissabtes, de 10.30 a 13.30 h

Lloc: Casa Golferichs
Entrada lliure

Dies
03/05/2018 - 16/06/2018

Pujar