14/01/2019

La Casa Golferichs a la Biennal Ciutat i ciència

Avui es presenta la Biennal Ciutat i Ciència de Barcelona, que tindrà lloc del 7 a l’11 de febrer. Un programa teixit conjuntament amb 118 entitats, una mirada àmplia sobre el coneixement científic i la implicació ciutadana, que pretén donar algunes respostes a les moltes preguntes i incerteses que existeixen en aquest àmbit.

La Casa Golferichs participa a la Biennal amb diverses activitats. Una és la conferència Descobrim els secrets de la matèria a càrrec de Montse Pont, cap d’operacions del Sincrotró ALBA, el divendres 8 de febrer, a les 18 h. Com funciona un accelerador d’electrons, com obtenim la llum de sincrotró i com, quan interacciona amb la matèria, n’obtenim informació, seran alguns dels eixos que es tractaran, il·lustrats amb exemples extrets de la recerca que s’està duent a terme ara al Sincrotró ALBA.

El programa Nanodivulga, recent Premi Nacional de Comunicació Científica, ens proposa Jugar amb el futur de la nanotecnologia, un joc de rol a dues bandes: la utòpica i la distòpica, per desgranar els pros i contres de la nanotecnologia alimentària. Aquesta activitat és gratuïta amb inscripció prèvia i tindrà lloc el dimecres 13 de febrer, a les 18 h.

Què té de transgènic Spiderman? Com resisteixen els bacteris als antibiòtics? Quina és la ciència que s’amaga darrere d’un gintònic, moderat, quan estem en una festa? Els monòlegs científics també seran a Golferichs de la mà de  Big Van Ciencia el divendres 15 de febrer, a les 19.30 h, i respondran a aquestes i altres preguntes, ja que estan escrits i interpretats per persones dedicades a la ciència, des de diferents camps del coneixement, i que l’expliquen amb humor al més pur estil del Club de la comèdia. L’entrada és gratuïta amb reserva prèvia.

Podeu consultar el programa sencer de la Biennal Ciutat i Ciència a www.biennalciutaticiencia.barcelona

Pujar