07/03/2019

50 anys del Club de la bona taula

El 7 de març de 1969, ara fa 50 anys, es va fundar el Club de la bona taula (llegeix una breu història del club). El club és una de les entitats més històriques de Golferichs, ja que des de fa més de 20 anys celebra trimestralment les xerrades gastronòmiques al centre cívic.

Avui festeja en gran el cinquantenari, però la festa no és un flor d’un dia, ja que l’entitat porta des d’inici del curs celebrant-ho a les xerrades gastronòmiques a Golferichs, on a cada sessió es torna a convidar algun dels i les ponents que han participat en alguna ocasió a les xerrades del club, i es regala un obsequi sobre la temàtica als assistents. També se sorteja un àpat per a dues persones al restaurant La Gavina -davant del Palau de Mar-.

Des del centre cívic volem felicitar i desitjar per molts anys al Club de la bona taula i agrair-los la seva col·laboració amb el centre cívic amb les xerrades gastronòmiques, que si bé no fa cinquanta anys que les fem, sí que en fa vint, d’anys. Unes conferències que tenen molt bona acollida amb bons convidats i convidades com a ponents, temàtiques d’acord amb el calendari, algun tast de tant en tant i bon ambient entre públic i associats i associades. L’objectiu principal de les xerrades és l’estudi i promoció de la cultura gastronòmica i la difusió dels hàbits alimentaris saludables, sigui entre els seus entre els seus associats com pel públic en general.

A tall d’homenatge, hem intentar recopilar el títol, data i ponents de les més de 250 xerrades gastronòmiques que han organitzat des del 1998 al 2019. Ja ens perdonareu si errem en alguna data (segur que en Jordi Tomàs, secretari del Club, ens podrà matisar punts i comes, i que molts dels socis i sòcies i assistents podrien omplir aquests títols i dates amb records, aprenentatges i per què no? També algunes receptes!), però serveixi aquest document com a històric i agraïment al club de part de tot l’equip de Golferichs. I pels que arribeu fins a l’últim full, hi trobareu un espòiler: les xerrades de la propera primavera.

Si us quedeu amb ganes de saber-ne més, us convidem a entrar al lloc web del Club de la bona taula, on podreu llegir cròniques de gairebé totes les xerrades i activitats, refranys i receptes. I si sou del bon paladar, us convidem a associar-vos-hi també.

Per molts anys, salut i bona taula!

Historial de les xerrades gastronòmiques del Club de la bona taula a la Casa Golferichs

 

 

 

Pujar