museu_coneixer_mon

Una volta al món a través dels museus

16 museus per conèixer des de casa

L’arribada de les noves tecnologies al mon museístic ha permès que ja no tinguem que desplaçar-nos arreu del món per poder gaudir de les seves col·leccions. La digitalització de les diferents obres i fins i tot la possibilitat que alguns ens ofereixen de fer recorreguts virtuals per les seves sales fa que tinguem una magnífica oportunitat de visitar-los sense hàgim de sortir de casa. Així que aprofitant aquests dies, des del centre cívic us volem oferir un recull de museus d’arreu del món que us pot servir per deixar volar la vostra imaginació i descobrir o redescobrir alguns dels millors museus del món.

Museo del Prado:

El Museo del Prado a Madrid és un dels museus més grans del nostre país i a través de la seva web podem accedir a un catàleg de mes de 8000 obres que ens ofereixen un recorregut a través de l’art per descobrir alguns dels pintors més destacats de la història del món.

Colección museo del Prado

British Museum:

Des dels seus orígens al segle XVIII el British ha aconseguit reunir a les seves galeries art provinent de tot el món que ens permet descobrir la història de la humanitat des de les civilitzacions més antigues fins als nostres dies.

Collection online

Museu de l’Hermitage:

Situat a la ribera del riu Neva a Sant Peterburg ens trobem segurament amb el museu més important de Rússia i una de les majors pinacoteques i museu d’antiguitats del món.

The State Russian Museum, St. Petersburg

Museu arqueologic nacional de Napols:

El MANN està considerat com un dels museus més importants del seu gènere a Europa tant per la quantitat com per la qualitat. Si mai heu visitat les antigues ciutats de Pompeià o Herculano aquí trobareu algunes de les millors peces arqueològiques que es van recuperar a les diferents campanyes que s’han dut a terme.

Museo Archeologico Nazionale di Napoli

Cova de Lascaux:

Internet no només ens permet descobrir museus sinó també descobrir dins del seu entorn original algunes de les meravelles del paleolític europeu. Situada a França, gràcies a internet ens podem endinsar dins de la cova i anar recorrent-la veient com la fauna paleolítica surt de les parets i ens trasllada a un món ja oblidat.

Lascaux

Museu Dalí:

A la ciutat de Figueres ens podem endinsar a la ment d’un geni com era Dalí i conèixer la seva obra.

Catàlegs Raonats de l’Obra de Salvador Dalí

Visita virtual

Museo de Bellas Artes de Bilbao:

Amb més de cent anys d’història, a la Ria de Bilbao trobem aquest museu que en la seva visita virtual ens permet gaudir d’un recull tant d’obres d’artistes locals com grans mestres de la pintura que fan un recorregut des del s. XII fins als nostres dies.

Col·lecció online i banc d’imatges

Bilboko Arte Ederren Museoa

Museu d’Art Metropolità de Nova York:

El Metropolitan Art Museum o Met situat a Manhattan i des que va obrir les portes el 1872 a anat acaparant una col·lecció on podem trobar obres de tots els continents i des de l’antiguitat als nostres dies amb més de 2 milions d’obres arts que s’exposen a les seves sales. I no només es poden veure obres de pintura o escultura, dins del museu es poden visitar claustres de monestirs medievals que van ser portats pedra a pedra i fins i tot algun temple egipci. Una visita imprescindible a NY que ara tenim la sort de poder gaudir-la online.

The metropolitan art museum

Museu Nacional de Tokio:

L’antic Museu Imperial és el museu més antic del Japó, té una de les col·leccions d’art més nombrosa e importants de tota Asia.

Museu Nacional de Tokio

Museo Nacional de Arte de México:

Dins del MUNAL podem descobrir la col·lecció més important d’art Mexicà amb 3551 obres que pertanyen principalment als segles XIX i XX.

Museo Nacional de Arte

Museu Guggenheim Bilbao:

Un edifici avantguardista que en si mateix és una obra d’art, serveix com a rerefons per un museu d’art contemporani que recull obres tant d’autors locals com internacional que conformen una col·lecció pròpia i autònoma que se suma a les itinerants de la fundació Guggenheim.

Guggenheim Bilbao

Museo Americà de Historia Natural de NY:

Sortim dels museus dedicats a l’art i entrem en un museu que ha servit d’escenari a multitud de pel·lícules i que és un dels museus dedicats tant a la biologia com l’antropologia més importants del món.

American museum of natural history

Museu Orsay de París:

Aquesta pinacoteca dedicada a l’art del s. XIX ens permet gaudir de la col·lecció de pintures impressionistes més gran del món.

Musee Dorsay Paris

Museu Van Gogh d’Amsterdam:

Dedicat a un dels artistes que va marcar el s. XX recull 200 pintures i uns 400 dibuixos de l’artista ens permet descobrir des de casa com va evolucionar Van Gogh al llarg de la seva vida.

Van Gogh Museum

Museu Nacional de Kenya:

Quan pensem en grans museus, el continent africà continua sent una gran incògnita. L’art africà és terra incògnita per la gran majoria de la gent amb la qual cosa, des de Golferichs us diem que deixem enrere possibles idees preconcebudes i ens apropen a aquests museus que amb caràcter multidisciplinari es dedica a l’estudi i la divulgació tant del present i passat cultural de Kenya com de la seva història natural.

National Museums of Kenya

Louvre:

És una llàstima que un museu com el del Louvre, que és un dels referents mundials dins de la cultura, no ofereixi una millor visita online del seu catàleg, a la seva web podem trobar un recull d’obres seleccionades que són autèntiques obres mestres de la història de la humanitat.

Les incontournables