14/10/2021

Tim Lothar & Jesper Theis

Blues del Delta, tradició i innovació

Tim Lothar és, sens dubte, un dels pesos pesants de l’escena del blues a Escandinàvia. Nascut a Dinamarca, Tim Lothar, va iniciar la seva carrera musical com a bateria. Després de vint-i-cinc anys darrera del seu instrument, va començar a desenvolupar la seva veu i a tocar la guitarra acústica de manera autodidacta amb l’objectiu d’explorar el clàssic Delta Blues americà.

Tim Lothar – Imatge de www.timlothar.com

Amb un talent indiscutible i una gran visió musical, Lothar va començar una nova carrera com a intèrpret en solitari i va publicar molt ràpidament el seu CD debut, Cut To The Bone, el 2006. L’àlbum va rebre crítiques entusiastes tant a casa com a l’estranger. El seu llançament del 2008 va guanyar el premi al millor àlbum de blues danès als Danish Music Awards, el Grammy danès. Aquell mateix any, se li va lliurar un altre gran premi danès, a l’Artista de l’any de blues. Des d’aleshores, el calendari de gires de Tim va anar en augment, tocant festivals i sales arreu d’Europa. Va representar el seu país, Dinamarca, a la primera edició de l’European Blues Challenge l’any 2011 a Berlín, en format duet (amb l’harmonicista Peter Nande) a l’International Blues Challenge de Memphis 2015 i va formar part del projecte Scandinavian Blues&Roots Revue.

Excel·lent guitarrista i cantant, sap explicar molt bé històries amb les seves cançons. L’acompanyarà un altre jove músic danès, Jesper Theis, compositor, cantant, i guitarrista slide, nascut el 1985 a Ålborg, un altre destacat artista danès de blues acústic. Actualment viu en un petit poble a les afores de Barcelona. Durant el confinament va actuar a distància amb el famós intèrpret de mandolina Bert Deivert a Suècia. Aquest 2021, ha estat gravant el seu segon disc “The tide will turn again”, que ha vist la llum recentment. Per passar el seu temps d’una manera creativa a l’espera que s’aixequin la totalitat de les restriccions, a part d’escriure noves cançons, ha començat una carrera paral·lela com a luthier, construint guitarres acústiques.

Jesper Theis – Imatge de www.jespertheis.com

La música d’ambdós artistes té arrels en el blues del Delta de les primeres èpoques, però agafa nous aires amb les aportacions pròpies i la creativitat dels dos. Un concert relaxat per gaudir-ne sense pressa tot deixant-se portar per la poesia i l’excel·lent interpretació de les lletres de les cançons escollides per cada concert.

Pujar