El projecte RADARS durant la COVID-19

Durant el confinament que ha provocat la crisi de la COVID19, des de RADARS han treballat per garantir el benestar de les persones grans que formen part del projecte.

En aquest sentit de forma coordinada amb els professionals dels serveis socials hem realitzat trucades de seguiment setmanals a les persones grans des de la primera setmana de confinament, amb l’objectiu de mantenir informades a les persones grans, i atendre totes les peticions i necessitats que es van generar amb el confinament sobtat.

A mesura que la situació s’ha anat normalitzant i cobertes les necessitats més bàsiques, les trucades han estat i segueixen sent un punt de suport que trenca amb l’aïllament de la gent gran, en moments difícils com els que hem viscut.

Les voluntàries han tingut un paper fonamental realitzant les trucades de seguiment des del seu domicili i amb els seus mitjans. Sense elles hagués estat impossible. Les voluntàries han establert un vincle molt estret amb les persones grans que s’han sentit acompanyades en tot moment a través de les trucades que s’han intensificat passant a ser setmanals. En aquests moments les voluntàries estan ajudant les persones grans a recuperar la confiança de sortir al carrer ja que moltes, es troben atemorides davant la possibilitat de contagi o rebrot del virus.

En aquests moments és molt difícil pensar en activitats grupals de vinculació amb les persones grans. Per tant caldrà ser creatius i veure com podem ajudar a les persones grans a seguir relacionant-se i trencant l’aïllament.