La funció dels mitjans de comunicació o com preveure que alimentin més desconfiances en comptes d’aportar més elements per a la interpretació de la realitat
La globalització i la velocitat de circulació de la informació que ha implicat la irrupció i una presència creixent d’Internet del dia a dia, ha afectat amb especial força en l’àmbit periodístic. La democratització d’accés als canals de difusió ha desfigurat l’antic monopoli dels mitjans tradicionals, que s’han vist obligats a fer-se un lloc a la xarxa. Com pot exercir-se el periodisme amb rigor i l’honestedat en aquest context?
A càrrec de:
Xavier Giró
Periodista
Ha estat professor de Periodisme (Polític i de Conflictes) durant trenta anys a la UAB. Va ser cap de política espanyola al Diari de Barcelona (1987-1989), cap d’informatius a A3- Televisió a Catalunya (1990) i redactor en cap de la revista El Viejo Topo (1993-1997).
Marcel Cano
Professor d’ètica i bioètica
Doctor en Filosofia i diplomat en Bioètica (UB). Professor d’ètica a la UB, a la UVic i a la Fundació Pere Tarrés – URL. Professor de bioètica i ètica aplicada als serveis socials en diferents entitats. Membre de diversos Comitès d’Ètica i d’Espais de Reflexió Ètica en Serveis socials.
Modera:
Marta Ballesta
Periodista
Llicenciada en Humanitats (UAB) i Periodisme (UPF), Màster de Món Àrab i Islàmic (UB) i Postgrau en Direcció de Comunicació i Imatge Corporativa (UOC). Com a periodista ha treballat a Catalunya Ràdio, iCat fm, RNE-Ràdio 4 o la XTVL, en l’actualitat a betevé. També exercit en el tercer sector i en el desenvolupament i comunicació de diversos projectes culturals, especialment en torn l’art urbà.
ArgumentaBCN és un programa de l’Institut de Cultura (ICUB) que té com a fi generar espais per al pensament i la discusió sobre la contemporaneïtat.