Outbreak: epidèmies en un món connectat, exposició al NAT

Outbreak: epidèmies en un món connectat, nova exposició al Museu de Ciències Naturals

L’exposició Outbreak: epidèmies en un món connectat té com a objectiu informar sobre els factors humans, animals i ambientals que contribueixen als brots epidèmics (outbreaks) en un món globalitzat i connectat, on els agents infecciosos es mouen lliurement entre les fronteres i els continents, amb un impacte potencial en la salut humana i en la sanitat animal, així com també en la economía.

Una exposició que ajudarà a comprendre el problema actual de nou virus SARS-CoV-2 des d’una perspectiva històrica i dins del marc global de pandèmies, que permetrà conèixer millor l’origen dels brots, com predir-los i detectar-los, i mesures de resposta de la població i autoritats de salut per frenar la seva propagació.

Aquesta exposició itinerant va ser organitzada pel Smithsonian National Museum of Natural History (Washington DC) en col·laboració amb l’OIE (Organització Mundial de la Sanitat Animal) i altres institucions internacionals, coincidint amb el centenari de la famosa pandèmia de la grip al 1918.

L’exposició gira al voltant de quatre temes principals:

  • Orígens dels brots: com es produeix la transmissió de les malalties dels animals a les persones i els factors que contribueixen a la seva propagació.
  • Frenar la propagació: anàlisi dels factors que poden disminuir els riscos dels brots epidèmics.
  • Detecció, resposta i contenció: interacció de les persones que treballen en diferents camps per identificar i controlar la propagació de malalties potencialment perilloses.
  • Perfils de les malalties: cal que els individus i les comunitats coneguin aquestes malalties, la seva propagació, tractament i la prevenció de zoonosis tan importants com l’Ebola, la tuberculosi i la influença.

Més informació: Museu de Ciències Naturals

Entrada gratuïta