museu dali figueres

Museus que pots visitar sense moure’t de casa

14-05-2021

El dimarts 18 de maig, es celebra el Dia Internacional dels Museus (DIM), el gran esdeveniment que organitza, des del 1977, el Comitè Internacional dels Museus (ICOM). Pots consultar totes les activitats dels museus catalans en aquest web.

Però en aquest post també volem reivindicar tots aquells museus que han apostat per les noves tecnologies i que s’han reinventat digitalment per culpa (o gràcies) a la pandèmia que estem vivint. Així doncs, museus com el del Louvre o el Museu d’Història Natural de Washington els pots visitar còmodament des del sofà de casa teva a un cop de clic.

Museu Dalí de Figueres

No tots els museus que han apostat per la digitilització són lluny de casa, pots fer una visita completa al Museu Dalí de Figueres a través d’un tour digital que recorre tots els passadissos amb explicacions de les obres que et vas trobant. Molt recomanable!

Alhambra de Granada

Des del conjunt museístic de l’Alhambra també s’han posat les piles amb el tema digital i, tot i que la visita no és tan espectacular com la del Museu Dalí, tens una bona col·lecció de fotografies que et transporten a cadascun dels racons d’aquesta gran ciutat palatina.

Museu d’Història Natural de Washington

Encara que només està en anglès, recomanem molt que et passegis pels passadissos del Museu d’Història Natural de Washington per admirar alguns dels esquelets de dinosaure més ben conservats del món, a part d’altres tours temàtics que tenen preparats a la web.

British Museum

Google va col·laborar amb el British Museum pel desenvolupament d’aquesta eina en línia que ens mostra algunes de les obres del museu ordenades per època i regió i amb tot un luxe de detalls. Una altra eina, també creada en col·laboració amb Google, és l’street view que permet passejar-te per algunes de les sales del museu.

Capella Sixtina

Gaudeix dels frescos de Miquel Àngel com mai els has vist en aquesta visita virtual per La Capella Sixtina. Ah, i sense guiris! 😉

Louvre

El gran Museu del Louvre, actualment tancat a causa de les restriccions per la Covid-19, proposa quatre itineraris virtuals temàtics per visitar la seva col·lecció d’una manera diferent.

Google Arts & Culture

Per últim, us recomanem aquesta eina de Google, un projecte en el qual poden explorar-se col·leccions de diversos països i museus de tot el món, i que permet fer cerques per tema, artistes, tècniques, moviments artístics, esdeveniments històrics, personatges històrics i llocs. A més, per aquest Dia Internacional dels Museus Google Arts & Culture et permetrà entrar a les col·leccions de més de 2000 museus d’arreu del món.