Cineastes a la Filmoteca de Catalunya: Guillermo del Toro

La visita de Guillermo del Toro a la Filmoteca de Catalunya

Us proposem el visionat d’un altre vídeo de cineastes que han visitat la Filmoteca de Catalunya durant els darrers anys. En aquest cas, es tracta del director mexicà Guillermo del Toro, que el 8 d’octubre de 2017 va presentar la projecció de la seva pel·lícula El laberinto del fauno a la sala de la Filmoteca. Del Toro va néixer a Guadalajara (Mèxic) el 1964 i acumula una llarga experiència al sector audiovisual. Inicialment, va treballar en el disseny de maquillatge, però després va fer el salt a la direcció.

Alguns títols destacats de la seva filmografia són: Cronos (1993), Hellboy (2004), El laberinto del fauno (2006), Hellboy II (2008) o La forma del agua (2017). A banda de director, del Toro també ha estat guionista i productor de diferents pel·lícules. Va ser guionista, per exemple, de l’adaptació cinematogràfica El hobbit o del film Historias de miedo para contar en la oscuridad, on també va exercir de productor.

Del Toro ha estat reconegut amb diversos premis. El seu palmarès inclou un premi Goya, diversos premis Ariel o el Globus d’or com a millor director per La forma del agua. Amb aquesta pel·lícula, del Toro també va guanyar els premis a millor film i a millor director a l’edició número 90 dels premis Òscar.

Us convidem a escoltar Guillermo del Toro a la Filmoteca de Catalunya. Del Toro va estar acompanyat per Esteve Riambau, director de la Filmoteca, i per l’actor català Sergi López. Al canal de youtube de la Filmoteca trobareu altres col·loquis o presentacions amb la presència de directors de cinema.