Guerra Civil. Art, conflicte i memòria

26-05-2021

Durant el mes de juny, coincidint amb el programa Guerra Civil. Art, conflicte i Memòria, que es podrà veure al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), tres districtes de la ciutat Eixample, Sants Montjuïc i Sarrià – Sant Gervasi descobriran a la ciutadania històries i personatges de barris com el Poble-Sec, l’Eixample o Sants sota les bombes. També  sobre fets destacats de la història de la ciutat , de les vides de les persones i de les seves heroïnes i herois.

El programa d’activitats, que sorgeix a iniciativa de diferents centres cívics dels tres districtes de la ciutat,  inclou recorreguts per alguns d’aquests barris, presentacions escèniques, xerrades i exposicions. En definitiva, una petita selecció d’un munt de coneixement creat a partir d’investigacions d’artistes escènics i del treball persistent i minuciós d’associacions que treballen per recuperar la memòria històrica d’aquests territoris.

Des de Casa Golferichs hi participem amb dues activitats que tindran lloc el dimarts 15 de juny: l’itinerari matinal “Dies quotidians en temps de guerra” a càrrec de Pilar Rubio i Tugas i la conferència “Margaret Bourke-White i les fotografies de la Guerra Civil fetes per dones” a càrrec de Lourdes Delgado.

És indispensable reservar plaça per a qualsevol activitat. Ho podeu fer des del web del CC Casa Golferichs, uns dies abans de la proposta. Recordeu que la pandèmia ha obligat a reduir les places disponibles. Si teniu entrades i finalment no podeu anar-hi, anul·leu la reserva per tal que altres persones puguin accedir-hi.