Els streamings de la Royal Opera House

Pels amants de l’òpera i els que encara no sabeu que l’ameu.

La Royal Opera House, és un equipament d’arts escèniques situat al districte de Covent Garden de Londres. És la seu de la de Reial Companyia d’Òpera i de Ballet d’Anglaterra i, des de la seva inauguració al 1732, és un dels espais més representatius de la cultura anglesa.

Durant la crisi del covid-19, la Royal Opera House ofereix una programació, gratuïta i en obert, d’obres que es poden seguir als seus canals de Youtube i Facebook.

Les representacions es poden veure durant un temps determinat així que no perdeu l’ocasió.

Del 26 de juny al 10 de juliol

Woolf Works

Obra dirigida per Wayne McGregor.

Woolf Works és una obra inspirada en els escrits de Virginia Woolf.

Adeline Virgina Stephen més coneguda com a Virginia Woolf va néixer a Londres el 25 de gener de 1882 i es va suïcidar a Lewes el 28 de març de 1941. Va ser una escriptora i editora anglesa que va destacar, a part de per les seves obres, per ser defensora dels drets de les dones.

Wayne McGregor va crear Woolf Works per The Royal Ballet el 2015. Amb aquesta creació va rebre l’aclamació de la crítica i va rebre el Premi del Cercle de Crítics a la Millor Coreografia Clàssica i el Premi Oliver a la Millor Nova Producció de Ball.

Del 23 de juny al 4 de juliol

La flauta màgica

Òpera dirigida per David Mc Vicar.

La flauta màgica és una òpera escrita per Wolfgang Amadeus Mozart.  Està composta amb el típic estil popular alemany a la que s’intercalen parts parlades.

És l’última òpera escenificada en vida del compositor. Es va estrenar a un petit teatre de Viena, Theater auf der Wieden, el 30 de setembre de 1791, sota la direcció del mateix Mozart.

L’Obra és una història de fades on el príncep Tamino li promet a la Reina de la  Nit que rescatarà a la seva filla, Pamina, de les urpes de Sarastro. Durant el rescat les coses no són com semblaven…

Alguns crítics veuen un argument ple de simbolisme maçònic mentre que d’altres el consideren simplement un conte de fades.