Dia Mundial del Medi Ambient

03-06-2021

El proper dissabte 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient (DMMA), una data que es commemora arreu del món. Des de Golferichs, hem fet un recull de les principals activitats que s’han organitzat per aquest dia a Barcelona i et recomanem alguns documentals sobre medi ambient que pots trobar a les principals plataformes d’streaming i una conferència que no et pots perdre!

Activitats

Passejada naturalista pels jardins Pla i Armengol

Aquest any, Turisme de Barcelona organitza unes visites guiades als Jardins Pla i Armengol de manera gratuïta. En aquest passeig naturalista, en un dels parcs més nous de la ciutat de Barcelona, podràs descobrir la biodiversitat del parc, la cultura amb els seus jardins noucentistes i la història que amaga en relació a la investigació de la vacuna contra la tuberculosi, en l’antiga casa i laboratori del veterinari i bacteriòleg Joaquim Ravetllat i Estech. Més informació.

Súper V en acció a Collserola

Recollida de brossa i resudis en família a Collserola. Els residus que trobarem durant la jornada de Súper V els fotografiarem per mostrar-los a l’exposició «Tot va a parar al mar» (del 14 al 30 de juny) juntament amb accions per pal·liar aquesta problemàtica que els infants dissenyaran. Més informació.

Cicle Vides a l’Aire de Camí Amic

Fins el 22 de juny, Camí Amic ha organitzat un cicle en col·laboració amb diferents agents socials i culturals dels barris de l’Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni. Pots consultar tot el programa aquí.

Ultra Clean Marathon Per La Natura (UCM)

Gran repte esportiu i ambiental que vol activar la consciència ambiental entre les persones esportistes, i apel·lar a la seva capacitat d’acció per la natura. L’UCM és una cursa on es corre, es recullen residus abandonats als espais naturals (plogging), es coneixen els problemes ambientals en cada punt d’avituallament i es dóna l’import de les inscripcions a projectes de conservació de la natura i defensa del medi ambient. Més informació.

Joves i Natura

El dilluns 7 de juny a les cinc (17.00h) s’organitza l’acte virtual “Joves i Natura”, un acte pensat amb els joves i on ells seran els veritables protagonistes. Comptarà amb la conducció de la meteoròloga Mònica Usart i la intervenció de representants dels joves catalans que van participar a la Cimera Mundial de la Joventut de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN). Més informació.

Conferència

El canvi climàtic: l’emergència ignorada

Xerrada que va tenir lloc el passat abril a Golferichs sobre el canvi climàtic, com ens afecta i la posible relació amb la pandèmia del COVID-19 a càrrec de Carles Gràcia.

Documentals

Un día vi 10.000 elefantes (2015, Filmin)

Andrés Carrasco, Ciencia Disruptiva (2019, Filmin)

David Attenborough. Una vida en nuestro planeta (2020, Netflix)

Un océano de plástico (2016, Netflix)

La sal de la tierra (Filmin)