Dia internacional de la música censurada

Dret a la llibertat d’expressió en la músicaEl “Dia internacional de la Música Censurada” va ser impulsat l’any 2006 per l’organització internacional FREEMUSE, l’ONG que vetlla pel dret de tots els professionals de la música a expressar-se lliurement.

El programa d’Albert Reguant dedica el seu espai al “Dia internacional de la Música Censurada”, una diada que es va celebrar arreu del món el passat dissabte 3 de març, destinada a defensar el dret de la llibertat d’expressió en la música. Una selecció musical d’artistes que han vist o veuen censurades les seves obres, que s’han hagut d’exiliar, – o que – són a les presons, com també són víctimes del silenci dels mitjans d’informació als seus països respectius.

 

Llista de reproducció:
“Wad Bo/Jurar per l’honor” – Ferhat Tunç (Poble Kurd/Turquia).
“Arabam Kaldi” – Umut Adan (Turquia).
“El Bol” – Shariat Sarker (Bangladesh).
“Irhal/Llicència” – Ramy Essam (Egipte).
“Antom Aein” – Gharib (Síria).
“Sem-Shay/Steps of snow” – Hortsang Lhalung Tso i Tsewang Lhamo (Tibet).
“Do not press me to get rid of me” – Sanubar Tursun (Uigur/Xina).
“Perahan” – Refugees for Refugees (Exiliats de diversos països).
“Alegría” – Gaizca Project (Galícia/País Basc/Catalunya).
“La llarga marxa dels pobles” – Companyia Elèctrica Dharma (Catalunya).
“Tyrants Always Fall/Els tirans sempre cauen” – The Nields (EUA).

 

Albert Reguant és un reconegut periodista i activista musical amb més de 40 anys d’experiència en el món de la música, sobretot més enllà de les nostres fronteres. Actualment, és l’únic representant català de l’organització europea World Music Charts Europe i un ambaixador fix a congressos internacionals com ara el Womex (Europa) o Folk Alliance (EUA), entre altres. Durant els darrers anys va crear i dirigir per a Televisió de Catalunya  Hidrogen (1992 fins 2002), més endavant la sèrie “Les Músiques del Món” (2004/2005), i el programa “Planeta Música” (2006/2007). Va dirigir la versió radiofònica de l’espai Hidrogen pels diferents canals de Catalunya Ràdio (de 1999 fins al juliol de 2013).

https://www.youtube.com/watch?v=o0geIFWBrs8

https://lesrutesdelso.blogspot.com/

Els enllaços són cortesia de RC66, la Ràdio Comunitària de Sant Antoni, que neix amb la voluntat de ser un punt d’informació del barri, un espai on compartir l’actualitat cultural, veïnal i social que ens envolta. Més info: https://calabria66.net/rc66-la-radio-comunitaria-de-sant-antoni/