La trama urbana

Les ciutats s’impulsen i evolucionen de manera diversa segons el pes de determinats factors socials, geogràfics, culturals, econòmics o polítics. Partint de Barcelona i del Pla Cerdà, reflexionarem sobre els valors a partir dels quals es transformen les urbs, tot posant l’accent en la necessitat que aquests valors responguin a criteris d’equitat, inclusivitat i sostenibilitat.

 

Marisol García és catedràtica de Sociologia Urbana de la Universitat de Barcelona. Les seves investigacions se centren en la ciutadania i les pràctiques ciutadanes, les ciutats i la governança urbana. Ha estat professora visitant en diverses universitats internacionals. És autora de més de cent publicacions i membre del grup d’investigació Creativitat, Innovació i Transformació Urbana (CRIT-UB).

Miquel Corominas és arquitecte i catedràtic d’Urbanisme a l’ETSAB. Premi extraordinari de doctorat per la tesi Suelo, técnica e iniciativa, en los orígenes del Ensanche de Barcelona, és autor de diverses publicacions, exposicions i conferències sobre Cerdà i l’Eixample. Ha estat arquitecte municipal de l’Ajuntament de Barcelona i, des del 2010, imparteix un curs NY-BCN on es comparen els eixamples de les dues ciutats.

Marta Ballesta és Periodista. Llicenciada en Humanitats i Periodisme, màster en Món Àrab i Islàmic i postgrau en Direcció de Comunicació i Imatge Corporativa. Ha treballat a Catalunya Ràdio, iCat FM, RNE – Ràdio 4, la XTVL i, actualment, a betevé. També ha estat professora col·laboradora del Màster de periodisme i comunicació digital de la UOC, ha exercit en el tercer sector i ha estat implicada en diversos projectes culturals, especialment d’art urbà.

Dia
Dimarts 18/10/2022 19:00
Espai
Sala d'actes
A càrrec de

Miquel Corominas i Marisol García.
Moderadora: Marta Ballesta.

També es podrà seguir la conferència en directe a través del canal de YouTube de Casa Golferichs.

Entrada gratuïta. Cal reserva prèvia.
Reserves el dilluns de la setmana de l’activitat a partir de les 10 h, per telèfon (93 323 77 90) o presencialment. Es podran reservar dues entrades màxim per persona. Es garantiran les mesures sanitàries per la Covid-19.

Obertura de portes 30 minuts abans de l’activitat.

Pujar