Imaginant temps futurs

El ritme accelerat ens dificulta tenir el temps i la capacitat d’imaginar un futur diferent d’aquell que sembla estar escrit. Com construirem un futur millor si no imaginem els temps que vindran? El nostre model de producció i consum perpetua un determinat model social i econòmic? On podem trobar les escletxes per imaginar un altre futur possible? Hi pensem amb dues autores que ho aborden des de la cultura i la tecnologia.

 

Carme Torras és professora de recerca a l’Institut de Robòtica (CSIC-UPC) i escriptora de ciència-ficció. Premi Nacional de Recerca 2020 per les contribucions a la robòtica social i assistencial. Vicepresidenta del Comitè d’Ètica del CSIC. Les seves novel·les “La mutació sentimental” —premis Pedrolo i Ictineu—, “Enxarxats” —premi Ictineu— i el recull de relats “Estimades màquines” aborden dilemes ètics suscitats per la intel·ligència artificial i la robòtica.

Layla Martínez és escriptora i editora a l’editorial independent Levanta Fuego. Ha publicat l’assaig “Utopía no es una isla” (Episkaia, 2019) i la novel·la “Carcoma” (Amor de Madre, 2021). Ha impartit tallers sobre literatura de terror i sobre arquetips femenins del mal, i ha coordinat cicles de cinema sobre terror social i sobre la utopia al cinema. Actualment treballa en la seva segona novel·la.

João França és periodista. Graduat en Humanitats i màster en Antropologia i Etnografia. Treballa explicant històries de gent que s’organitza per construir un món més habitable. Ha escrit Habitar la trinchera, Retrats de la Barcelona comunitària i La PAH: manual de uso, i ha dirigit El fil rosa sobre el moviment LGTBI. És professor al programa BaPIS de la UPF.

 

Dia
Dimarts 22/11/2022 19:00
Espai
Sala d'actes
A càrrec de

Layla Martínez i Carme Torras.
Moderador: João França.

També es podrà seguir la conferència en directe a través del canal de YouTube de Casa Golferichs

Entrada gratuïta. Cal reserva prèvia.
Reserves el dilluns de la setmana de l’activitat a partir de les 10 h, per telèfon (93 323 77 90) o presencialment. Es podran reservar dues entrades màxim per persona. Es garantiran les mesures sanitàries per la Covid-19.

Obertura de portes 30 minuts abans de l’activitat.

Pujar