Ganduls: en defensa del temps improductiu

La vagància i la peresa, tradicionalment estigmatitzades en la nostra societat, poden ser justament una forma de resistència a l’acceleració imperant en el món actual. Davant l’imperi de la productivitat, hi ha espai per a la insubmissió? La mandra és revolucionària? Tractarem els usos del temps que busquen boicotejar o fugir de la lògica de la productivitat econòmica per fruir amb llibertat de cada moment.

 

Anna Pacheco és periodista i escriptora. Posa el focus en temes socials, feminismes i cultura popular amb perspectiva de classe i de gènere. Els seus textos s’han publicat en mitjans com VICE, PlayGround, La Marea, Público i El País. Al podcast Carne Cruda, ha profunditzat en l’ètica del treball en el capitalisme tardà. Actualment és copresentadora del Ciberlocutorio a Radio Primavera Sound i col·labora amb el programa Planta baixa (TV3). També ha participat en diverses antologies i és autora de Listas, guapas, limpias, la seva primera novel·la.

Daniel Gasol és treballador cultural, artista i doctor per la Universitat de Barcelona, qüestiona els discursos dominants sobre identitat, treball, classe o consum, que converteix en formes de ficció o realitat. Recentment ha publicat “Art (in)útil: Sobre com el capitalisme desactiva la cultura” i ha presentat “Orden público: Vagos, Maleantes y Peligrosidad Social” a la Galeria Chiquita Room.

 

João França és periodista. Graduat en Humanitats i màster en Antropologia i Etnografia. Treballa explicant històries de gent que s’organitza per construir un món més habitable. Ha escrit Habitar la trinchera, Retrats de la Barcelona comunitària i La PAH: manual de uso, i ha dirigit El fil rosa sobre el moviment LGTBI. És professor al programa BaPIS de la UPF.

 

 

 

Dia
Dimarts 08/11/2022 19:00
Espai
Sala d'actes
A càrrec de

Daniel Gasol i Anna Pacheco.
Moderador: João França.

També es podrà seguir la conferència en directe a través del canal de YouTube de Casa Golferichs

Entrada gratuïta. Cal reserva prèvia.
Reserves el dilluns de la setmana de l’activitat a partir de les 10 h, per telèfon (93 323 77 90) o presencialment. Es podran reservar dues entrades màxim per persona. Es garantiran les mesures sanitàries per la Covid-19.

Obertura de portes 30 minuts abans de l’activitat.

Pujar