Violència d’Estat: un fenomen ocasional o constituent de la societat contemporània?

Patricio Salinas, nascut a Xile el 1949, era estudiant de sociologia i activista polític quan va tenir lloc el cop d’estat militar l’any 1973. Va ser presoner a l’Estadio Nacional, després a l’Estadio de Chile i, finalment, fou traslladat a Chacabuco, una oficina salnitrera abandonada que els militars van transformar en camp de presoners.

Salinas va ser exiliat l’any 1975, i va aconseguir desenvolupar una exitosa carrera com a fotoperiodista a Suècia. Malgrat tot, Chacabuco mai va desaparèixer dels seus pensaments, de manera que en cada viatge de retorn va visitar el desert d’Atacama per fotografiar aquell espai enorme i inhòspit. Les imatges captades en els successius viatges, juntament amb les reflexions del mateix Salinas sobre el fracàs de la civilització enfront de la violència, conformen l’assaig visual Atacama, geometría de un cautiverio, que vol ser una mena de testimoni de la seva experiència personal, i que servirà de fil conductor de la xerrada que ha preparat i en la qual posarà en dubte si fets de violència com aquests (en aquest cas violència estatal) són ocasionals en una societat moderna o, contràriament, són part constitutiva de la societat contemporània?

Tràiler de presentació del llibre Atacama, geometría de un cautiverio

Entrevista a Patricio Salinas arran de la publicació de l’assaig visual Los últimos días de Walter Benjamin

4SAL41+
Dia
Dilluns 28/11/2022 19:00
Espai
Sala B Xalet
A càrrec de

Patricio Salinas

Entrada gratuïta. Cal reserva prèvia.
Reserves a partir del dilluns 21 de novembre de les 10 h, per telèfon (93 323 77 90) o presencialment. Es podran reservar dues entrades màxim per persona. Es garantiran les mesures sanitàries per la Covid-19.

Pujar