Altres categories

Societat Contemporània

Cicle trimestral de conferències multidisciplinàries sobre un tema d'actualitat. Aquest trimestre, Casa Golferichs col·labora amb ISGlobal per oferir un cicle divulgatiu al voltant de la Covid-19.


COVID-19, UNA ANÀLISI INTERDISCIPLINÀRIA

Cicle de xerrades amb especialistes en diverses matèries té com a objectiu tractar les pandèmies i com abordar-les.
Farem un recorregut sobre la història de les pandèmies, des de les pestes que ja afectaven la Grècia clàssica fins a la SARS, tot fent un repàs de la COVID-19 (des de com es va poder originar fins a les principals novetats), què implica viure una pandèmia, com abordar-la i què esperar. Parlarem de vacunes (què són, com es creen, quines són les diferents versions que han sortit per fer front a la Covid-19, i com generen immunitat al nostre organisme) i analitzarem el fenomen del negacionisme i les fake news (notícies enganyoses o falses) i com poden dificultar que es pugui acabar amb una malaltia com la Covid-19.
Cicle moderat per Raul Torán,  responsable de la Unitat de Cultura Científica (UCC+i) d'ISGlobal. Llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de València (UV), Màster en Salut Ambiental (UV) i Màster de Comunicació Científica (UPF), amb més de vint anys d’experiència en el camp de la divulgació i comunicació de la ciència. Actualment és el president de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i membre del comitè científic assessor de Vil·la Urània i la Setmana de la Ciència de Catalunya.