15/05/2020

Practica la fotografia d’espais

Resignificar un espai

Estàs utilitzant algun espai de casa teva d’una manera que no havies fet mai? El menjador és ara una pista de ball? De cop i volta el balcó s’ha convertit en el lloc on esmorzes i espies a les veïnes? La teva habitació s’ha transformat en una selva? La cuina és ara un laboratori on fer-hi experiments?

La proposta que plantegem és que fotografiïs aquest espai i ens enviïs una imatge amb el nou ús que li has donat, explicant-nos com l’utilitzaves abans i en què s’ha convertit.

Aquí abans hi havia el nostre sofà, però vaig veure que la llum que hi entrava era molt maca i vam decidir canviar el sofà de lloc i  col·locar-hi la taula que fa de taula de bodegó.

Abans aquesta taula estava posada en vertical i més separada de la finestra, però durant el confinament la vam apropar a la finestra i la vam posar de manera que poguéssim mirar als veïns i veïnes de davant mentre esmorzem o dinem.

A l’espai buit que queda entre el sofà i la paret lateral habitualment hi reposa una butaca. Des de l’inici del confinament la butaca ha passat a ocupar un altre racó de la sala d’estar i el bocí de paret que queda entre el sofà i la paret lateral s’ha convertit en la paret de les verticals.


 

Amb la proposta d’exercici que us plantegem treballarem el control de la llum

En les següents imatges veureu que hi ha un control de la llum, no només amb una intenció tècnica, sinó també amb una finalitat emotiva, visual i estètica. La llum és el nostre element essencial i alhora diferenciador, que proporciona a les nostres fotografies uns efectes o uns altres.

Per les condicions de la pròpia llum natural en el moment de realitzar aquestes imatges, les diferents fotografies mostren una llum bastant suavitzada, però en algunes hi ha un petit cop de llum amb el qual podem jugar donant una mica de dramatisme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El que et proposem és el següent:

  • Busca diferents situacions de llum que tinguis a casa
  • Decideix quin efecte li vols donar a la fotografia final
  • Fes diferents exposicions de la mateixa escena fixan-te en les diferències i en quina et resulta més adequada
  • Busca una escena amb contrast elevat i deixa les ombres fosques
  • Busca una escena amb llum suau i treu totes les textures
  • Fes una clau baixa
  • Fes una clau alta

 

Pujar