12/05/2020

Parlem sobre fotografia de retrat amb Paola de Grenet

Paola de Grenet començà a treballar com a fotògrafa a Londres l’any 1999, després d’acabar els estudis en disseny gràfic al Camberwell College of Arts. Es traslladà a Barcelona l’any 2003 i des de llavors col·labora regularment en revistes com The Guardian, Yo Dona, Fuera de Serie, El Magazine, El Mundo i MarieClaire. Paral·lelament ha anat desenvolupant projectes personals que han estat reconeguts amb premis com el FotoPres 07 o el Marco Pesaresi 2009.

Sobre com sorgí en ella l’interés per la fotografia de retrat ens explica que sempre li ha interessat entendre la psique humana i que la fotografia es va revelar com el format ideal per observar i viure a la vegada; és a dir, pensar, observar i viure, tot a la vegada. Afegeix que fotografiar a algú és com una forma de mirar-se al mirall, de mirar els sentiments, més enllà del rostre.

Un dels seus projectes més coneguts és “Albino Beauty”, una sèrie de retrats de persones albines que vol ser una mena de celebració de la bellesa implícita en el fet de ser diferent. Altres projectes centrats en el retrat són “Barelly Legal”, una sèrie de fotografies íntimes i delicades a noies d’entre 19 i 21 anys, i “Sweet Nothings (work in progress)” caracteritzat pel fet que els protagonistes són els seus fills i perque es tracta d’imatges en blanc i negre.

Si vols veure part de la seva obra visita la web de Paola de Grenet i el seu compte d’instagram

Pots escoltar l’entrevista completa a través de l’audio de sota:

Pujar