11/06/2020

Parlem d’autoretrat amb Agus Prats

Agus Prats ha fet de la fotografia un element d’expressió artística i alhora una fórmula terapèutica.

L’any 2001 va patir una agressió que li va provocar un traumatisme cranioencefàlic i unes lesions neurològiques que afecten a la seva mobilitat, obligant-lo a moure’s des d’aleshores en cadira de rodes.

A la seva web confessa que a través de les seves pròpies imatges va poder alliberar tensions interiors que es resistien a sortir mitjançant l’escriptura del seu diari. Durant els 9 mesos que va estar ingressat i davant la incapacitat de relatar les pròpies emocions degut als drames dels pacients que l’acompanyaven, es va dedicar a escriure allò que veia i a fotografiar allò que sentia. Una vegada va rebre l’alta i després d’un llarg període d’adaptació, va tornar a la fotografia de carrer. A partir d’aquí va idear un sistema per tal de subjectar la càmera a la cadira i fer fotos des d’un disparador remot. L’any 2018, gràcies a aquest sistema, va realitzar el projecte “The mirror chair project” amb el qual descobrí el potencial de l’autoretrat com a vía d’exploració personal i que es va materialitzar en forma de llibre.

L’hem convidat a parlar de la seva trajectòria, de la seva relació amb la fotografia i l’autoretrat i dels seus projectes. Podeu escoltar l’entrevista a través del següent enllaç:

Pujar