03/05/2018

L’Espai Català-Roca participa a l’OFF BCN del Revela’t

El festival de fotografia analògica contemporània Revela-T se celebrarà de l’11 al 27 de maig a Vilassar de Dalt. Dins del programa d’activitats s’ha organitzat l’OFF BCN, on es podran veure diversos treballs de fotografia analògica. Un dels espais serà la Casa Golferichs amb l’exposició col·lectiva “Divergències” que presenta l’ Espai de fotografia Francesc Català-Roca. Una proposta que reuneix diferents mirades entorn al viatge. Un recorregut poètic i metafòric que mostra quatre projectes molt personals.
La pell de l’estiu, Gabriela Tupanova
La pell de l’estiu és una mena de diari de viatge que es mostra estripat, com si les seves pàgines haguessin estat arrencades de dues en dues i mostrades de manera aïllada i aparentment inconnexa.
Tot i ser fotografies d’estiu i de viatge, el diari no tracta ni del temps ni del lloc, sinó d’un viatge emocional. Les fotografies, lluny de ser les imatges típiques de les vacances, intenten plasmar les sensacions de plaer i nostàlgia que m’ envaeixen durant l ‘època estiuenca. Aquestes sensacions i vivències es graven a la pell i hi deixen marca, així com la llum del sol grava la imatge fotogràfica sobre el suport fotosensible. La nostra pròpia pell és un quadern en el qual s’escriuen tots els viatges.”
Distorted memories, Nagore Giménez
“Distorted memories és una primera aproximació als conceptes de memòria i record. El treball consisteix en una sèrie de composicions fotogràfiques que representen records íntims i oblidats partint de pel·lícula fotogràfica pròpia, abandonada i emmagatzemada durante un llarg període de temps.
Mitjançant la manipulació dls negatiu, es vol plasmar les interferències que ens impedeixen tenir records exactes i objectius. Es tracta de destruir parcialment la imatge per construir-ne una de nova capaç d’evidenciar la subjectivitat i la fragilitat en el procés de construcció de la nostra memòria.”
Exposicio-divergencies-revela't off
Eric Garrido

Dentro, Eric Garrido

“Els espais en els que les persones es mouen constitueixen tot un ecosistema que modela l’individu, la seva interacció amb ells i les relacions que hi formen, creen una xarxa de llocs afins a la persona. Però què passa en el moment en que aquests espais es redueixen? Com viu una persona que d’un sol espai en fa la seva vida?”
Exposicio-divergencies-revelat-off
Jordi Márquez

El largo camino hasta el mar, Jordi Márquez

“Amb aquestes imatges vull descriure el vagareig de l’ésser humà al llarg de la vida tot establint un seguit de paral·lelismes amb el camí que recorre l’aigua des de les muntanyes fins al mar.”
 
 

Inauguració: dijous 3 de maig, a les 19.30 h

Horaris: Del 3 de maig al 16 de juny de 2018
De dilluns a divendres, de 17 a 21 h. Dissabtes, de 10.30 a 13.30 h
Adreça: Casa Golferichs (GV de les Corts Catalanes, 491)
Entrada lliure
Pujar