Divergències

L’Espai de fotografia Francesc Català-Roca participa al festival de fotografia analògica Revela-t amb “Divergències”, una proposta que reuneix diferents mirades entorn al viatge. Un recorregut poètic i metafòric que mostra quatre projectes molt personals.

Les imatges de Gabriela Tuparova són un recorregut de vida, incert i emocional, ple de records, d’estius evocadors i infàncies perdudes. Gabriela Tuparova és una fotògrafa graduada en Belles Arts, amant de la fotografia analògica i els processos antics. La seva obra s’alimenta de la vida diària i personal, i els conflictes i les emocions que aquesta comporta.

 

El fotògraf Jordi Márquez viatja a través d’una novel·la i s’endinsa en un camí llarg des de la muntanya fins al mar, una fugida cap a la llibertat i cap a la descoberta d’un mateix. Jordi Márquez comença les seves passes en la fotografia a les acaballes dels anys 60 i des de llavors captura amb la seva càmera el món que l’envolta. En els últims anys ha desenvolupat els seus projectes cap a la fotografia analògica i els processsos alternatius. Ha participat en diferents exposicions individuals i col·lectives a Sant Cugat del Vallès, Sabadell, Barcelona, Igualada, Sitges, Vilassar de Dalt i Pira.

 

El viatge d’Eric Garrido no és en sí un recorregut físic, sinó que ens aboca als espais petits, aquells que es converteixen en llocs comuns i que, al final, constitueixen un entorn tan propi que acaben modelant al mateix individu que els habita. Eric Garrido es forma en fotografia professional i disseny a l’Escola d’Art de Lleida. Durant aquest temps s’ha mogut per diferents corrents fotogràfiques, endinssant-se tant en la vessant més artística com en el reportatge gràfic i documental. Actualment se centra en l’àmbit més social treballant en projectes a llarg termini.

 

Nagore Giménez ens presenta unes imatges abstractes on el color i les imperfeccions sorgides de la manipulació de negatius ens parlen de la memòria i el record, de les interferències que la pròpia ment pot crear, dels oblits i de la fragilitat de la memòria. Nagore Giménez és graduada en fotografia per l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Vic. El seus camps d’actuació són el paisatge contemporani, la fotografia creativa i el reportatge documental. En els seus treballs explora la memòria, l’oblit, la malenconia, el rastre i el temps, tant al voltant de l’espai, com de l’ésser humà.
Inauguració: dijous 3 de maig, a les 19.30 h

Horaris de l’exposició:

Del 3 de maig al 16 de juny de 2018
De dilluns a divendres, de 17 a 21 h.
Dissabtes, de 10.30 a 13.30 h

Lloc: Casa Golferichs
Entrada lliure

Dies
03/05/2018 - 16/06/2018

Pujar