Taula rodona sobre la memòria

Parlarem sobre la memòria amb Marta Sellarés, Eugenia Ortiz i Karim Khourrou. I ho farem a través de tres veus i mirades diferents que ens parlaran sobre la memòria visual, les experiències viscudes o l’arxiu familiar, així com els records i la pèrdua cognitiva. Una xerrada informal, per donar veu també als oients perquè es pugui crear un diàleg conjunt i enriquidor.

 

Participants de la taula rodona:

Marta Sellarès, graduada a Belles Arts a la Universitat de Barcelona on s’especialitza en fotografia i posteriorment fa el Màster de Formació del Professorat a la mateixa universitat. Sempre li ha interessat el territori com a fil conductor a través del qual explorar i fer referència a la memòria, l’emoció més arrelada a l’espai i buscar lo insòlit que rodeja a la vivència humana. Els seus projectes, “La casa de piedra” i “Donde no nos vean” han sigut exposats a diverses mostres col·lectives i individuals des de 2018 a nivell nacional i internacional. Al 2021, Ediciones Anómalas va publicar “La casa de piedra” en format fotollibre i des del mateix any va passar a formar part de l’Arxiu Nacional de Catalunya. Actualment, combina la realització dels seus projectes personals amb la docència i el projecte Negra Mosca, que ha realitzat junt amb Sara Sanz i Romina Aguilera.

Eugènia Ortiz Antoranz (Barcelona 1973), és fotògrafa i especialista en projectes de fotografia participativa. Cofundadora del projecte CliCme (2008), plataforma que es dedica a la recerca i producció de projectes entorn la fotografia, dirigits a les persones i col·lectius més vulnerables: persones que pateixen Alzheimer, dones supervivents de violència de gènere, persones grans, dones migrades, joves en risc d’exclusió social, etc. Treballa amb la fotografia com a instrument i llenguatge interdisciplinari en l’educació, com a intervenció social, com a connexió amb l’entorn i amb els altres, usant les imatges com a objecte de comprensió i comunicació universal, que permeten empatitzar de manera immediata amb les persones.

Karim Khourrou Gadour (Tarragona, 2000), és fill de pares immigrants marroquins i des de petit ha mostrat gran interès per l’art, concretament en el dibuix. Impulsat pel desig de dedicar-se a la il·lustració, l’any 2018 decideix iniciar la carrera
de Belles Arts a la Universitat de Barcelona on acaba descobrint que el llenguatge que millor s’adapta al seu discurs és, en realitat, la fotografia. Autor dels fanzins Dudas y recuerdos (2019) i de Mirarse a uno mismo con ojos de otro (2021), el fotògraf explorar el passat, la llar i la família a través de la fotografia.

 

Dia
Dijous 20/10/2022 19:00
Espai
Aula Arenes
A càrrec de

Marta Sellarés, Eugènia Ortiz i Karim Khourrou

Activitat gratuïta

Pujar