Reforma o revolució

Desafiaments de la igualtat de gènere en el neoliberalisme Conferència a càrrec de Sara Berbel, doctora en psicologia social

22-04-2020

eixample

Història íntima de l’Eixample

Només despertar del malson de les muralles, Barcelona es va trobar amb una ciutat nova que s’estenia en direcció a Gràcia. Una ciutat molt diferent de com la van somiar els seus primers habitants, de grans edificacions burgeses i carrers encara sense asfaltar.

21-04-2020

confe_pensat_amor

Si en saps el plaer no estalviïs el bes que el goig d’amar no comporta mesura

En un moment en què quasi tot és sotmès a la lògica de la caducitat; l’amor es presenta com un dels àmbits de la vida que vertebra la nostra existència per la seva capacitat de transformar les nostres vides i les nostres identitats. Potser també caduca, en la vida real, però no en la literatura, en la poesia. Embastarem diversos textos, autors i obres, invocats per la força del desig. Llegirem escenes amoroses memorables, grans passions de paper que bateguen entre les pàgines de la nostra literatura.

21-04-2020

El futur de la democràcia: llibertat vs. seguretat

Fins a quin punt la llibertat i la seguretat de les persones es complementen? La pèrdua de llibertat és suficient per garantir la llibertat o la pèrdua de seguretat ofereix més llibertat?

21-04-2020

Alternatives_complementàries_imaginàries

Alternatives, complementàries o imaginàries

La medicina occidental ha aconseguit, en poc més d’un segle, fites que en el seu origen eren inimaginables. Tot i això, en els últims anys hi ha un ressorgir de les anomenades teràpies alternatives. Què diuen els estudis dels seus resultats? Què és l’efecte placebo? Per què es desconfia de la medicina occidental tot i haver allargat la nostra esperança de vida i benestar?

21-04-2020

vacunes_si

Vacunes, sí

Dins del cicle “Ciència i postveritat en les alternatives a la fi del món” conferència del 13.03.2018

07-04-2020