M

M, el vampiro de Düsseldorf

Perquè ens atrauen els assassins? Perquè tenim aquesta fascinació cap al eros i el tanatos? Que s’amaga al darrera de la ment d’un assassí en sèrie? Es probable que el director alemany Fritz Lang també es fes aquestes preguntes quan va rodar l’any 1931 la pel·lícula M, el vampiro de Düsseldorf. En la que va ser la seva primera pel·lícula sonora i una de les últimes rodades a Alemanya, tenim segurament el primer gran exemple del cinema que tracta la figura del psycho-killer i que ha servit d’inspiració a pel·lícules com Psicosis, Seven, Asesinos natos, Monster o El silencio de los corderos. Lang va aprofitar el filó mediàtic del cas real per atreure als espectadors cap a la seva pel·lícula, …

26-05-2020

Noseferatu

Nosferatu. Una sinfonía del horror.

La fi de la primera guerra mundial va portar a la societat alemanya a un estat total d’incertesa respecte al seu futur, les cicatrius que va deixar la guerra a nivell social i econòmic van provocar un profund trauma a la societat. L’expressionisme va ser una manifestació artística conseqüència d’aquesta situació en crítica i directa oposició al positivisme que es va produir des de la segona meitat del segle XIX. El cinema alemany d’entreguerres va ser un gran catalitzador d’aquest sentiment d’angoixa, distorsionant la realitat i aprofundint en el seu caràcter enigmàtic, sinistre, mòrbid… I sens dubte la pel·lícula de Murnau filmada al 1922 va ser un dels millors exponents d’aquest moviment.

21-05-2020

Cinema i literatura: les nostres preferides

Una petita guia per si us ve de gust veure pel·lícules basades en novel·les o que ens parlen del procés creatiu i també algunes sobre la vida i obra d’escriptors.

22-04-2020

Gdeim Izik

La lluita del poble sahrauí

06-04-2020

Cinema_accio

Acció

Endinsa’t en un món d’acció i aventures

06-04-2020

comedia

Comèdia

Per riure amb els teus

06-04-2020